Liikesarjojen Rauma Open 2016

Rauma "Sokeri" Open 2016!

Alun perin oli tarkoitus kirjoitella seuraavan kerran Itävallan skapojen jälkeen kesäkuussa, mutta häröiltiin Raumassa sen verta kunnolla, että seuran johtoporras halus tietää mitä sitä ollaan taas touhuttu muailmalla seuran verkkareissa?

Tänä vuonna Suomen liikesarjojen osakilpailuna oli myös Rauma Open ja kisat käytiin Kourujärven koululla 14.5.16. Kuopiosta lähti Ari Chagin matkaan tällä kertaa Veeti, Liinu, Risto, Sini ja Lauri (alias Mauri... Kun sotken aina Laurin/Larin ja jostain syystä Maurin...). Ja ysäriperjantai soe taas Rellussa, kun ilta koitti ja radion asemat kohillaan Kyllä nää junnut vielä oppii 90- luvun parhaat biisit..

Rau,alaiset olivat saaneet kisoihinsa sponsorin! Ponsorina oli Dan sukker ja palkinnon saajat saivat mitskujen lisäksi muovikassillisen sokerituotteita ja kukat! Sokeria kuulemma jaettu Raumalla aiemminkin? Hienoa, tämmönen olisi hyvä idis, jos mekin saisimme sponsorin omiin kisoihin... Ja varsinkin tuo kukka mitallisteille oli varmaan naispuolisille kisaajille mieleen. Rauma on savosta kahtoen aeka kaakana (niinhän nää kaikki kisapaikat yleensä...) joten matkaan lähdettiin perjantai-iltapäivästä. Tällä krt:aa Arikin pääsi "karkuun" töistä ja selvittiin ajoissa matkaan.

Koska Raumalla oli majapaikat kiven alla (jonkun lähistöllä olevan pikku ydinvoimalan kausi huolto?) niin majoituimme meille ennestään tuttuun paikkaan. Anttilan tila Kokemäellä on mukava ja edullinen paekka (saunakin löytyy...).

Kokemäeltä vajaa tunti ajomatkaa Raumalle, joten aekaset herätykset ennen kisaa ja sunnuntain leiriä, sori junnut, nukutte sitten aatossa. ps ja nukkuihan ne, oisin voinu ajella kotimatkalla vaikka minne..

Raumalla kisat kääntiin 10 maissa ja heti uamupäivällä Veevien parisarja. 5 ja 7 poomset. Sarjassa uusi pari Naamin (Mudo Lohja) ja Mico (Espoo Hwarang team) tullessa mukaan haastamaan Veevejä..

Veeveiltä hyvät suoritukset ja hyvät pojot + voitto kotiin. Veetin sarja melkein heti perään. 8 ja 5 poomseina. Tiukka taisto taas Micon kanssa. Veetillä paremmat pojot toisessa ja Micolla toisessa. Kokonaiskisan voitto tällä kertaa Micolle 0,07 piste-erolla. Tämän kauden osalta voitot 2-2. Heti jos Veeti löysää treenaamistaan niin Mico pääsee yllättää ja hyvä niin! Veetikin saanee motivaatiota treenata, kun huomaa että nuorempi haastaja voittaa, jos ei valmistaudu kunnolla! Tai sitten se on Ari-Chagin ongelma, kun ei oo aikaa poikaa piiskata ja rääkätä. No kesällä on.. Pojalle tulee vielä hiki… vähän niin kuin Star Warsissa Yoda rääkkää Lukea, minä tosin en taida kiivetä Veetin reppuselkään :)

Ruokataako alko järjestäjien/tuomareiden/laitteiden yms. häröilyn jälkeen vähän myöhässä. Tarkoitus oli piipahtaa lähistöllä jottain purasemassa, mutta ei voitu lähtee kun oli aamupäivän sarjojen mitallistien palkitseminen. Ihan kiva että jaetaan jo aamupäivällä niin ei sitten pitkity se ilta. No aikataulu oli myöhässä, mitallit jaettiin ja sanottiin sen jälkeen, että jatkuu vartin päästä! Ai! Mitens se ruokatauko kysyin > se meni jo vastattiin… 15 min aikoo… No ei sitten… Syyään illemmalla, onneksi oli järjestäjillä hyvä buffetti paikalla niin oli jotain purtavaa…

Harrastajapareissa Lauri ja Sini oli laitettu ainoona alempivöiden parina ylempien sarjaan. Kun tuli savolaisten vuoro oli töllössä heille viärä poomse ja piti seisauttaa homma hetkeks ja käävä oikomassa tilannetta. Muuten joku tuomareista olisi voinut keskeyttää tekemisen ja sanoa että väärä poomse? Näin kävi mm. rängin puolella, jos tekee väärää poomsea tuomarit keskeyttää suorituksen ja vähentää presentaatiopojoja! Tuomareilla oli ollut jo vähän ongelmia sekä viivästystä laitteiden kanssa aamupäivällä ja nyt tuli lisää, sorry!

Pieni neuvottelu tuomareiden kanssa ja parimme sai essiintyä. Poomseina 2 ja 3. Ylempien sarjaan, kun sijottivat niin tulipahan kokemusta ja 8. sija...

Liinu oli jostain syystä livahtanut keltasten listoille. Arvelin ensin että sarjoja on tuas yhistetty, kun osallistujia niin vähän mukana... Mutta kun hmasin että vihreillä euk.. Naisilla on oma sarja niin tuas tuomarihäirintää ja just alkamassa ollu keltasten sarja kesken... Tuomarikokous "tuas" koolle ja Liinu oikeeseen sarjaan. Tuomarit ja järjestäjät varmaan alko jo kattelee, että saakelin häröilevät savolaiset... No ei oo kaikki mun vika, jos järjestäjät töpeksii... Tosin tuo Liinun oleminen väärässä sarjassa oli kyllä minun ja Lauran mokellus... Minun ois pitäny aekasemmin huomata asia ja käävä sanomassa. Sini oli vuorossa seuraavana ja Sini teki 1 ja 3 poomset. Hienosti meni kokonaisuutena Sinin ekat kisat. Hopeaa kaulaan, ei se kultakaan kaakana ollut! Lauri oli vuorossa vihertävissä ukkeleissa ja poomseina Lauri teki 2:n ja 4:n. Vahvaa tekemistä Laurilta, parannusta Porin suorituksiin ja hoppeeta kaalaan. Kyllä se tästä Laurinkin kanssa lähtee!

No Liinun sarja vihertävät leidit lopulta käyntiin (siellä oli myös yksi punavöinen, jota kyllä ihmettelin. Suomessa on joku tkd- seura, jossa vyöt menee vähän eri tavalla. Siellä on myös ruskea vyö ja tämä nainen oli punasine vöineen Liinun sarjassa?). No olin jo häirinnyt tällä alueella tuomareita tarpeeks, en enää uskaltanu mennä kyselee etteivät tuomarivalvoja Jenni ja ja Tatu vie minua takahuoneen puolelle pieneen puhutteluun?!

Liinulla Poomseina 1 ja 3. Liinulla teknisesti ryhmän parhaat pojot eli vähiten virheitä, mutta presentaatiossa pikkasen antoi muille tasoitusta. Hienosti tytölle hopeaa kaalaan vain 0,1 pisteen erolla kultaan! Tiukasti hävittiin näissä kemuissa kullat tänään? hmm.. jotain pitää treeneissä siis muuttaa? Veetillä paras presentaatio, hävis teknisillä pojoilla, Liinulla taas vähiten virheitä, mutta hävis presentaatiolla…. hankalaa valmennuksen kannalta?

No joo, näitä keretään miettiä ja Veetin videoita katsoa mistä ne virheet tällä krt:aa perkules tulivat…

Risto oli siirtynyt sinivöisiin ukkoihin (vyö vaihtunut ja ikää lisää niin kuin muuten Liinullakin). Ristolla Poomseina 4 ja 5. Todella hienoa tekemistä Ristolta myös kisoissa, poika on kehittynyt hienosti. Ja kultaahan sieltä napsahti kaalaan! Vieläkun saisi nämä junnut lähtemään pari sarjaan niin kovaa jälkeä tulisi sieltäkin! Mutta kun se on se tyttö, poika juttu…. Ei voi? No Adina houkutellaan seuraaviin kisoihin, sadaan taas pari ja sitten ryhmä myös! Viimeistään Leppiksellä omissa skapoissa…..

Kisojen jälkeen syömään (Chinalainen ei kaikille käyny??? ihmeellistä porukkaa mukana tällä krtaa… joten mentiin mäkkäriin > johan kelpas?). Ajeltiin takaisin Kokemäelle ja hmattiin Matin aaton seisovan parkissa metän laiassa… Matti oli vieny perheensä sieneen ja paineli muuten vielä illallakin mettään… Sai muutaman sienen saaliikseen!

Saunaa, töllöö, vähän ruokoo ja muutama korttipeli (Eevi sai Sinistä ja Laurista uudet Kuopiolaiset uhrit, tosin Sini taisi välillä voittaakkin…). Joku hurja kahto vielä euroviisuja töllöstä myöhään vaikka ties että aamulla 7:ltä ylös ja leirille Raumalle (alkoi 9:tä). Kiva leiri! Ruokataavolla sitten mentiin kuin mentiikin sinne Chinalaiseen. Parkkipaikalta kävellessä lokki pas.. siis ulosti yläilmoista ja sai osuman Sirpa Huuskosen käteen ja pientä lapsille kiellettyä textiä tuli siinä vaiheessa… No ravintolassa meiän jälkeen paikalle tuli myös paikallisia Chinalaisia. Heitä palveltiin ensin, vaikka me tultiin ennen. Saivat ruokansakkin aiemmin? No viivästystä ja ootostahan siitä tuli! Hirveellä kiirellä ruokaa kohti napaa (oli muuten hyvää, nautinto jäi vaan kyllä nyt kiireen takia tästä syöntireissusta..). Ja 10 min myöhässä Tatun vikatreeneihin (ilmoitin kyllä ajoissa että tullaan tullaan….). No osittain Tatunkin vika, piti edelliset treenit pitkäks, kun ei malttanut lopettaa… Hyvät oli treenit kyllä, niin kuin Tatun treenit aina! Teknistä tietoa ja asian kertausta/hiomista jotta me vähän vanhemmatkin osattas laittaa se käsi/jalka ees joskus oikeeseen asentoon..

Vika treenien jälkeen (oli muuten kiva ähky kiire syömisen ja täyen masun kaa heilua…) nokka kohti Kuopioo… About vajaa 450 km ja 6 h ruokataavon kanssa…. Että silleen.. istuttiin tovi tuas aatossa, se kun on niin kivvoo se!

Seuraavia koitoksia ootellessa…. Itävallan jälkeen piti tulla Finish ooppenit, mutta niitä ei vissiin tänä vuonna viimeisimmän tiedon mukaan ole tulossa? Harmi…

Klaukkalan skapat on vissiin juuri ennen MM- kisoja. Pikku hiljaa näyttäisi olevan seuramme kisailussa kääminen taas piristymässä pienen sesonkin jälkeen, joten sinne koitetaan suaha mahollisimman paljon porukkaa mukkaan! Jospa olis jo sillon osa näistä aikaisemmista kisailijoista saaneet tarpeeks pitkät kirjotukset tehtyä valmiiks ettei enää tarvihtis kirjottaa ja joissakin pääsykokkeissa kääty jotta voitas keskittyä olennaiseen eli treenoomiseen ja kisoissa & leireillä käämiseen!

t. Ari

Lähetetty Sony Xperia™ ‑älypuhelimestani, ei Samsung Simsungista…..