Liikesarjojen Pori Open 2016

Savolaiset Pori Ooppenissa käämässä...

Kotimuan kisoista oli 2.4.16 vuorossa jo keväisesti perinteinen Pori-Oopen.

Siis Porilaisten kisat johon muutkin suap osallistua! Kisat olivat vuoden toiset kotimuan ilmaveivauskapat yhtenä osana tämän vuoden Oopeneita, joita tänä vuonna järjestellään 5:ssä eri kaapunnissa (myös Savolaisten omat Leppis kisat sitten syksyllä).

Porin kilipailut alkavat jo olla perinteisiä näin kevväisin. Kivat kisailut, joissa mukana niin ottelut kuin ilmaanveivoojat. Meikäläiset oli nyt tiällä toista kertaa (2014 viimeks). Silloinkin muutama härö ottelemassa ja useempi ilmaa halkomassa... Yleensä matsaajat pitäävät omat skapansa ja veivaajat omansa. Kauden päättäjäisissä sitten lopetellaan kaasi samaan aekaan.

Tänä vuanna Sawon joukkue sai uuden tuulahduksen Iisalmen suunnasta Jenna Hukkasen tullessa ja lähtiessä Kuopiolaisten mukkaan! Todella hienoa saada lisää savolaisia liikenteeseen… Jenna osallistui ottelukilipailuihin nuorten harrastajien sarjaan. Kuopiosta mukana olivat Ari-Chagi ja Lauraliini (häröt joukkueenjohtajat/valmentajat & ilmaveivauskisaajat) ja Veeti (ilmaveivaaja) sekä uusina kisaajina Lauri Nousiainen (ilmaveivaus) ja Josefiina ”Jose” Pitkänen (ottelu). Olipa hienoo saada uusia kilipailijoita näin monta mukkaan! Isommalla porukalla niin paljon mukavampi mennä kisoihin ja leireille. Seuran kokeneemmat harrastekisailijat nyt tosin ovat jiäneet kotio löhöilemmään tai lukemaan kirjojaan…

Kisareissu alko vähän heikosti... Sovittin väestönsuojalta lähtöajaksi perjantaina klo:15, mutta yrittäjän kiireiset työt pitivät Ari-Chagin kiinni työmualla ja toiset ootteli väestönsuojan parkissa tehden kisatreenejä ohikulkijoiden ihmeteltäväks...

Päästin kuin päästiinkin kuitenkin lähtemään.. Tällä krt:aa selvittiin matkan teossa taukoineen n. 5,5h tunnin ajolla.. No onhan se vähemmän kuin Turkuun!

Suonenjoen kohalla tajusin, että kiireessä kamera jäi latautumaan kotio, prkl.... No ei käännytä takaisin... Kuvataan kännyköillä ja tableteilla nämä skapat. Majotus oli Porin Ompussa tutussa paikassa, josta oli lyhyt matka niin kisapaikalle kuin sunnuntain leirin treenipaikalle (Porin TKD:n kotisalille).

La uamuna tytöt punnitukseen, takaisin Omppuun pojat hakkee ja pika-aamiaiselle. Kisat kääntiin otteluilla heti uamusta. Josella varustetarkastus, elektroninen panssari kainaloon ja oottamaan. Kisat lähti niin nopsaan liikenteeseen, ettei oltu ihan hereillä (Ari & Laura). Järjestäjät sai kuulutella Kuopion Taekwondo Pitkänen! Kisa-alueelle välittömästi! Josella vielä panssarin laitto kesken... Tuomarivalvoja Eero jo huutelikin ARI! sanoin että tulossa.. tulossa… Huh huh… heti lähti hyvin kääntiin nämä kisat (kun uskallettiin lähtee myös otteluskapoihin ilman kokeneempia matsaajia/valkkuja).

Josen matsi käyntiin, Laura valmentajan pallillla. Tiukkaa vääntöä ja potkujen vaihtoa. Joselle piste potkusta ja eka erä 1-0. Toka erässä vastustaja painoi kovasti päälle ja yritti jatkuvasti saada pääosuman lopulta siinä onnistuen. Tiukka matsi päättyi lopulta niukkaan tappioon 1-3. Ja palkinnoks Joselle haava naamaan kilpailijan kynnestä. 

Tässä vaiheessa ei vielä tajuttu ettei matsit jatku jos häviää ekan ottelun (luulimme otteluiden jatkuvan sarjassa, jossa ottelijat ottelevat useamman matsin). Oltiin jo valmistautumassa seuraavan matsiin, kun varustetarkastuksessa sanoivat, että Joselta puuttuu alasuojat? Öö tais puuttua myös eka matsistakin eikä kukaan sanonu mittää! No äkkiä lainaamaan sellaisia toisten seurojen tytöiltä, kun sitten selviskin ettei Josella ole enää matsia? Tämä tyttönen kävi siis matsin ilman alasuojia, kova tyttö!

Jennan matsi seuraavana, Laura taas pallille istumaan ja matsi kääntiin. Tiukka oli tämäkin matsi! Vastustaja sai muutaman potkun enemmän perille panssariin (vastustaja ei halunnut pääkontaktia) ja eka erän jälkeen tilanne vastustajalle 4-1. Toka erässä kiivasta potkujen vaihtoa ja pisteitä ropisi tasaisesti molemmille. Kun Jenna sai potkun perille niin kaveri rokotti heti perään. Ottelu päättyi lopulta Jennan niukkaan tappioon 7-10.  Jennalle pronssia kaalaan ja vastustaja loppuotteluun. Ekalla erä tauolla päätuomari tuli sanomaan Lauralle ja Jennalle; että alasuojat eivät olisi saaneet olla housujen päällä? No varustetarkastuksessa ei tästä puhuneet mittään? No opimme tästä: 1. pitää olla ajallaan kisa-alueella ja 2. kaikki omat suojat mukana (myös alasuojat) ja 3. suojien pitää olla dobokin alla. Ehkä me opimme tästä ja ensi kerralla häröillään sitten jostakin muusta asiasta :p (ainakin jos minä ja Laura ollaan asialla).

Ottelukisoista tuli siis tällä kertaa matseista 2-0 pataan, mutta paljon kokemusta seuraavia kisoja varten myös Ari-Chagille ja Lauraliinille.

Ilmaveivaus puolella savolaisista eka vuorossa oli Veeti yksilö sarjassa. Veetillä tiukka kisa Espoon Micon kanssa tälläkin kerralla. Eka poomsena 4:n josta Micolle paremmat pojot ja toisena 8, josta Veetille paremmat pisteet ja kokonaisuutena Veetille voitto. Lopulta eroa taisi olla vain 0,03 pistettä.

Seuraavana vuorossa olikin iltapäivästä Veevien parisarja. Poomseina Veetin suosikki Kumgang ja toisena 8. Vahvat suoritukset taas näiltä nuorilta ja reilu voitto, jokohan seuraavista A-Class kisoista Belgiasta tulis mitalli? Jää nähtäväks, tosissaan ainakin ovat.

Veevien jälkeen olikin ei niin tosissaan harrastajien parisarjassa pitkästä aikaa Arin ja Lauran vuoro. Poomseina 5 ja 7. Suorituksista ei sen enempää, saatiin hoppeeta kaalaan…. vaikka kisassa oli useampi pari? Ja hauskaahan se jo tällä iällä on! Ei tullu sydäriä vanhukselle jännityksestä… jäi kivat fiilikset… Video pitänee kahtoo sitten joskus…

Meiän jälkeen olikin Laurin vuoro. Laurilla poomseina 2 ja 4. Hienot suoritukset nuorelta mieheltä ensimmäisiksi kisoiksi. Harrastesarjoissa vähäisen osallistujamäärän takia sarjoja oli yhistetty ja Laurin sarjassa yksi nainen mukana. Niukasta pistetappiosta huolimatta Laurille arvokasta kokemusta ja hoppeeta kaulaan!

Päivän kisat päätti meiän oma Lauraliini naisten puna-mustien sarjassa. Laura teki yksilössä 6:n ja Koryon (ainut tässä sarjassa joka uskalsi tehdä Koryon, muut tekivät ”varmemmat” 7 tai 8:n!) Uskalluksesta pitää Lauralle antaa kehuja! Sarjassa taisi olla 5 kisaajaa ja lopulta kärkikolmikon erot varsin pienet. Laura taisi saada 6:sta (pakollinen kaikille) tästä porukasta parhaat pisteet. Koryo hieman pudotti pojoja, mutta lopulta hienosti Hoppeeta kaalaan!

Kisojen jälkeen auto hotellille ja suunnattiin kylälle ehtimään paikallista Chinalaista (Saija antoi vinkin), Hyvvee oli! Olemmekin pyrkineet näillä kisamatkoilla löytämään jonkin paikallisen Chinalaisen (tai vastaavan) jossa käädä syöpöttelemässä. Sopiva vaihtoehto hamppareille ja mukava löytää ”hyviä” Chinalaisia ravintoloita.

Sunnuntaina Porin TKD salille Siltasen Ollin vetämälle leirille. Kävimme Ollin parit treenit ja jottain uutta tuli tuas kottiin vietäväks. Emme jääneet enää vika treeneihin, ettei kotiinpaluu venyisi liian myöhään. Meillä kun paluumatka kesti sen yli viisi tuntia ja Jennalla vielä reipas tunti siihen päälle. Ollin treenit sopivan rankat ja maanantaina ties tuas jottain tehneensä…

Viikonloppu tuli, kisat kääty, takasin kotio ja uamulla tuas töihin…. Palaan kirjoittelemaan ehkä Belgian avointen jälkeen….

t. Ari – Chagi

Lopuksi vielä Porista muutama murresana jotka jäi lyhyellä visiitillä mieleen: virallist, tätä mielt, muistak sää tämä, tiarote, kööki ikkunast, ottakaa siit vaa.. :)