Hungarian Open Poomsae 2015

Hungary Oopen

Käytiin Veetin kanssa Unkarin Oopeneissa Budapestissä. Veeti siis kisaamassa ja minä vain mukana häröilemässä. Pikku "bloki" piti kirjottaa kun Veevit halus, eikä ollu kentällä pois tullessa muutakaan tekemistä... Kisat siis käytiin 26.9.15 lauantaina ja paikkana sama halli kuin viime vuonna (Láng Sportcsarnok 1139 Budapest, Rozsnyai utca 4.). Unkarin ollessa sukulaiskielemme niin jokainen varmaan tajuaa mitä tossa lukee?

Tällä krt:aa mentiin jo torstai-iltana ja tultiin takas sunnuntaina yöllä. Viime vuonna ei keretty pahemmin tutustua kaapuntiin, joten oli ihan mukava katsella suurkaapunnin menoa... Itse kun asutaan melko pienellä kylällä näihin nähden. Suomen joukkue oli tällä krt:aa melko pieni. Vain Essi ja Veevit kisaamassa ja minä Sirpan kanssa valmennustiiminä hermoilemassa... Opimme Veetin kanssa tytöiltä miten pummataan matka ratikassa ja päästiinpäs kulkemaan useamman kerran metrollakin.

Paikallisessa isossa ostoskeskuksessa jouduin jopa shoppailemaan.. Tällainen rasvoja ja muita kaaneusalan tuotteita myyvä hemmo pysäytti meiät.. Olin vissiin hänen mielestään sen tarpeessa? Kutsui minut ja ihastuttavan vaimoni ja lapsemme tuote-esittelyyn (luuli Eevin äitiä Sirpaa vaimokseni ja Eeviä sekä Veetiä lapsiksemme...). No joo... Annettiin pitää esittelynsä, sainpahan suola ja rasvakäsittelyn käsille.... Osasi jopa muutaman sanan Suomea: sauna, vauvan pylly ja moi! Käteni iho olikin sitten kuin vauvan pylly, muttei onneksi saman hajuinen... Siitähän piti sitten ostoo rasvoja ja suoloja kottiin viemiseksi sille vaimolle, joka tällä kertaa oli kotona :) No saatiin lisäksi lahjakortti kalakylpyyn? No vietiin Veevit sinne > eli iso allas jonne uittamaan koipiaan kalojen syötäväks? No ainakin muksut jäi siihen koipiaan uittamaan ja kikattaa kun ”isi ja äiti” meni kahville… Olivat vielä pyytäneet muksuja tuomaan meiät takaisin.. No joo olisivat varmaan halunneet myyä mulle loputkin rasvat hyllystä? Ei kiitos! Tykkään olla tämmönen ryppynaama kuin olen…

Laavantaina aamupalan jälkeen kisapaikalle lämppäämään. Yksilösarjat olikin jo aamupäivän puolella. Yksilöissä kaikki kolme hienosti karsinnoista finaaleihin. Veetillä oli karsinta poomsena Taegeuk 6 Jang. Veetillä tuppaa kovin jännitys olemaan aina karsinnoissa ja itse kisa meneekin paremmin. Niin nytkin, jännityksestä huolimatta hienosti finaaliin!

Finaaleissa Taegeuk 4 Jang ja Taebak. Taebak ollut aina hieman vaikeahko Veetille, mutta hyvät suoritukset ja finaalissa hienosti 5:s. Se onkin tämän vuoden A-Class kisoista paras sija (Finnish Openeita lukuunottamatta). Tosin aivan kovin euroopan kärki ei ollut nyt mukana. Viime vuonna olikin enemmän kisaajia (MM skapat olivat siinä lähellä ja Unkari toimi sopivasti valmistautuvana kisana).

Essi oli omassa srj:saan emännät alle 30v hienosti 6:s. Eevi sai omassa junioritypyt sarjassa pronssia kaalaan. Pari srj olikin Veeveillä myöhemmin vasta illalla, joten eikun ehtimään ruokoo muksuille... Ja hotellille päikkäreille, jotka jäi hieman lyhyeksi Eevin halutessa pelata korttia..

Takaisin kisapaikalle reipasta köpöttelyä peräkkäin ja lämppäämään. Hyvä että tultiin ajoissa sillä sarjaa oltiin aekaistettu. Saksan pari ei ollut vielä tullut paikalle, joten heidän osaltaan peli oli pelattu. Harmillista, muttei voinut mittään... Veevit joutui näin aiemmin kisaamaan, mutta eipä tainnut tässä tapauksessa keretä jännittää, kun joutuivat aiemmin tuleen. Sirpaa ja minua sitten hermostuttikin enemmän...

Pareissa oli suora finaali ja poomseina Taegeuk 7 Jang ja Taebak (tuas), mutta hei jotain ennen tapahtumatonta > tällä kertoo ei tarvinnu tehä Keumgangia… voi sitä harmistusta kun Veeti niin kovasti sen taas ois halunnu tehhä :)

Hyvät synkrot ja suoritukset ja siitä syystä hoppeeta kaalaan... Niin ikään paras sijoitus tänä vuonna Veeveillä A-Class skapoissa.... Hävisivät Tanskan ykkösparille, mutta pisteissä ovat heitäkin koko ajan saavuttaneet... Sm kisojen jälkeen nämäkin olivat hyvät skapat. Pakolliset valokuvat ja kaapunnille syömään, hotellille kahtomaan kuvia/videoita ja facea päivittää (siitä en itse ymmärrä mittää… koko ajan pittää olla känny kädessä ja räplätä sitä?).

Sunnuntaina lähtö kotio vasta illalla ja Suomessa yöllä (onneks Huuskoset suostu meiät majottaa... Muuten Kuopiossa yötä vasten aamulla n. 5 maissa....). Sunnuntaina häröiltiin Budapestissä ja ooteltiin kentällä konetta... Yöllä koneessa tämä juttu loppuun, kun ei ossoo nukkua. Yötä Espoossa ja aamulla Leppiksen kautta kotio. Pittää käävä varmistamassa olimmeko saaneet ostettua oikeat tatamin palaset seuraavia ISOJA kisoja eli Kuopion Ööppeitä varten?

Suunta on Veeveillä oikea ja ensi kautta ootellessa, mitä kisoja ja retkejä se tuokaan... Vähän jo pelottaa ajatus mahollisista MM skapoista, ne kun ovat niinkin lähellä kuin Perussa... Prkl....

T. Ari- Chagi

Ps. Veeti siis harmikseen joutui olemaan koulusta poissa niin perjantain kuin muanantain... Kylläpä poika oli tästä suruissaan...