Austria Open Poomsae 2016

Austrian Open Poomsae 18-19.6.16 Vienna

Tere Teille Suomessa näitä mun höpinöitä lukeville ”höppänöille” Eli lähinnä kotojoukoille ja Lauralle seurastamme, joka tämänkin tuas joutuu viäntänmään nettiin (sorry tuas vaivasta)!

Kiva kun/jos jaksatte lukea ja kannustaa muutenkin! Tämä Itävallan tapaus olikin niin iso ja vaihderikas tapahtuma ettei kukaan savolainenkaan tätä jaksa kerralla lukea, joten piti hemmetti sentään jakaa tämäkin s***n tapahtuma 2:een osaan, jotta varmasti saan kirjotettua tarpeeks p…. jos joku jaksaa lukea! Ja vielä SONY älykännykällä!

Näitä veivaan mun nakki sormilla, joten lukioille toivon pientä ”ymmärrystä” (Sonyn mainos teille SimsungSumsangsamsungoille tai jotain.. käyttäville…).

No oikeesti olipahan taas reissu ja tapahtu niin paljon! Ettei meikäläisen operaattori tuossa kaljuuntuvaassa piässä kerenny kaikkee rekisteröidä! Pahoittelen ennakkoon; jos joku tekn. tieto tms. meni mönkään! Se nyt on meillä savolaisilla on tämmöstä :) lukekaa jos jaksatte, tätä tulee vielä ”Part 2”! Sorry, otan osaaa… Ja järjestäjiltä saatu tieto oli tosi puutteellista ja aikataalut heitti ”härän pyllyä”. Ai niin ja se vastuu lukemistanne on teillä lukijoilla! :D

Itävallan ilmaveivauskilipailut pidettiin siis tänä vuonna 18 ja 19 kesäkuuta (laavantai ja sunnuntai) Viinissä (kirjotetaanko se Suomessa Wiinissä?). Kisat olivat 12:sta Itävallan Oppenit.

Tänä vuonna kisat olivat Sporthalle Brigittenaussa. Hopsagasse 7:ssa 1200 Vienna (Vienna siis on se Wiin). Urheiluhalli, joka oli lämpimänä kesäkuun päevänä todella kuuma paikka... Ilmanvaihto Suomalaisittain tottuneena vähän heikko ja jäähdytyksestä ei tietookaan.

Matkaan läksimme perjantaina vähän 9:n jälkeen perjantai uamusta. Valtteri, Veetin pikkuveli lähti tällä krt:aa mukaan kannustamaan isoveljeään koviin suorituksiin! Lento lähti vähän klo:17 jälkeen, mutta uutisissa Finnavia oli varoitellut ruuhkaa kentällä ja pyysi varaamaan yli 3- tuntia aikoo olla ennen lennon lähtöä paikalla. Lisäksi matkalle tuli rajuja vesisadekuuroja, joten matka savosta pikitien piähän isolle kylälle kesti normia kaaemmin. Lopulta ruuhkasta huolimatta lähtöselvitys ja turvatarkastukset suatiin olosuhteisiin nähen noppeesti ohi ja kentällä jäikin aikoo istuskella ja oottoo konetta. Lentoaeka Viiniin noin 2h 30 min, taxilla 20 km piähän hotellille (joka oli aika fiini).

Tällä kertaa majoituimme Millenium Towerissa sijaitsevaan Henrys home merkkiseen hotelliin (hotellissa on kerroksia enemmän kuin ossoon laskee, meillä huoneet 6-7 krs, pittää yrittee piästä käämään tuolla yläkerroksissa! Nimestä huolimatta en todennut hometta!) tasokkaat huoneet ja hyvä uamupala. ps. ja vakoilin noita kerroksia ainakin oleva 46 EIKÄ! mitään asiaa tällä pärställä mennä 7 krs ylemmä! No ens vuonna mun ”ränging” sitten tippuu ja majoitumme sitten katutasolle tms.?!

Laavantaina oli aikuisten sarjat ja sunnuntaina lasten ja nuorten sekä ensimmäiset Itävallan Para- taekwondo Poomsen avoimet! Belgiassa oli myös Para- sarjat ja täälläkin he saivat kovimmat aploodit (ja naisväki tarvi nenäliinoja!). Millonhan Suomessa? Oli aika kova juttu tapahtuman järjestäjälle! Kansa otti tiällä kansalaisuuksista huolimatta Para – TKD kisaajat omakseen ja olipas herkkää oli joo…. onneks tunteellisena kaverina en ollut lähelläkään tämmöstä!?

Itävallan kisat ovat olleet monena vuonna suht. Suositut, kasvaneet isoksi ja kaksipäiväiseksi tapahtumaksi! (vrt. EM kisat viime vuonna kesti 3 pv.) yleensä A-Class kisat on 1 päiväiset?! Paikalla oli lähestulkoon kaikki euroopan parhaat! nämä kisat olivat tärkein valintakisa monelle Euroopan maalle ja samalla tasokkaimmat Euroopassa tänä vuonna pidetättävät A-Classit. Paikalla oli (jos en lippuja viärin laskenu niin 26:sta eri muasta ja kaukaisimmat kisaajat Brasiliasta asti ja vieläkin kaavempaa.. (hirveesti sättivät välillä toisiaan, en minä nyt ainakaan oisi Veetille halunnu samalla tavalla sanoa miten p….. olet?, EIKÄ muuten olisi ollut aiheettakaan Veetille! Kisat meni kollilla todella hyvin!). Osallistujia about... No joo ei tarkkaa tietoo, mutta useita satoja? siis todella paljon (vrt. Kuopio Open 2015 > Tänä vuonna siis jos halutaan päihittää niin enemmän osallistujia Kuopion kisoihin! Ekana päivänä oli monta Suomalaista tulessa yhtäaikoo, joten piävalmentaja Heikki ja jojo Ville kaipas apuja! Sirpan kanssa apukoutseiksi!

No ei siinä mittää, mutta jalassa shortsit, kun valkulla pitäs olla pitkät "urheilulliset" housut! No prkules! Yhtään taxia ei lähimaillakaan kisapaikkaa?! Hotellille n.1.5km matkaa joten eikun aamulenkille ja hakemaan! No ei tuu ihan heti mieleen milloin olisin lähtenyt aamulenkille 8:lta aamulla 1.7miljoonan immeisen kaapunnilla? No tarkemmin kun mietin niin taisin viimex juosta aamulenkin muutenkin vuonna 1997 armeijassa (metässä) :P 1.5 km hotellille paisu varmaan yli 2ksi km... Tuo suuntavaisto pikkasen hukassa, ei tullu aamulla katottua niin tarkkaan tota reittiä kisapaikalle.. Ja kaapunki ei vielä kovin tuttu..No hotelli lööty ja äkkiä taksilla takas... Mulla oli varmaan paremmat alkulämpöt kuin kisoja oottavilla kisaajilla, jotka näin aluksi vain ”oikoivat” koipiaan! No tämän jälkeen ei kyllä kääny mielessä että oisin oikonut koipia!

Tosin kun katsoin tarkemmin niin oikoivat aika korkeelle?! Coach lappu rintaan ja mukaan kisapaikalle. Valtteri saikin toimia nyt sitten uamupäivän kuvausvastaavana! Se siitä rauhallisesta kisapäivän seurannasta!

Eka kisapäivä kesti melko pitkään, aamulla lähtö hotellilta 7:10 ja takas 21:15! Porukka alko olla jo siinä vaiheessa aika väsy! Enkä minäkään jaksa enempää kirjottaa kun silimät on jo kiinni! Osan Part: 2 osalta palaan aisiaan… asinaan, apinaan siis asiaan! Kunhan pääsen kotio ja saan nukkua vähän!

Tuloksia siis Suomalaisten ja Savolaista syntyperää olevien ilmaveivaajien teoista Tiällä fiinissä Viennassa ;-)

Lähetetty Sony Xperia ‑älypuhelimestani (mainos kun niin tykkään kännykästäni)

Austria Open part 2

Laavantaina oli tulessa siis kaikki muut Suomalaiset paitsi Veevit, joiden vuoro oli sunnuntaina. Nämä kisat oli eurooppalaisittain tärkeitä sillä näissä kisoissa jaettiin Euroopassa sijoitusten mukaan rängin pisteitä, jotka vaikuttavat MM skapoissa esiintymisvuoroihin ja bätlekaavioihin. Siksi näissä skapoissa olikin mukana kaikki euroopan parhaat tavoittelemassa mahd. hyviä sijoituksia. Aikuisten sarjoissa käytiin heti alusta lähtien bätliä, joista vain toinen jatkaa. Sunnuntaina junnuissa mentiin pisteillä (puolet karsinnasta semeihin ja Semeistä 8:n parasta finaaliin).

Taso oli näissä skapoissa huima ja mitskut tiukassa. Niina Virtala voitti oman srj:n naiset alle 50v. Johanna Nukari sai hopeaa alle 40v. naisissa. Naisten ryhmässä vielä pronssia (Niina, Johanna ja Triin Saviauk). Triin pääsi myös alle 40v naisissa pitkälle, mutta bätlessä Johannaa vastaan putosi jatkosta. Miehissä Frans Salmi ja Christian Kamphuis putosivat ennen mitallisijoja. Alle 40v. ukoissa Jeppe Aukio putosi portugalilaista vastaan alussa ja sama hemmetin Portugalin jamppa pudotti myöhemmin jatkosta myös Sauli Aalto-Setälän. Tässä vaiheessa kävi jo mielessä pieni ketutus, mutta ei voinu mittää…

Kim Reiman pääsi eka bätlestä jatkoon alle 50v. ukoissa, mutta putosi seuraavalla kierroksella. Matti Huuskonen alle 60v. ukoissa ja Tarja Röytiö alle 40v. naisissa putosivat myös alkukierroksilla. Naisissa alle 30v. Laura Pihkala putosi alkukierroksilla ja Essi Labart myöhemmillä kierroksilla. Pareissa alle 30v Christian ja Essi eivät päässeet tällä krt:aa finaaliin asti (sijoille 9-10). Vanhemmissa pareissa Kim ja Niina jäivät karsintaan ja Sauli sekä Triin pääsivät seuraavalle kierrokselle (sijoille 9-10).

Sunnuntaina Eevin ja Veetin yksilösarjat samaan aikaan. Pojissa 39 kilpailijaa joista 20 karsinnasta jatkoon. Poomseina 6:n ja Keumgang (lausutaan ja joissakin yhteyksissä meillä Suomessakin kirjotetaan Kumgang) > Korean kielessä voidaan samoja asioita kirjoitella hieman eri tavoilla ihan niin kuin meillä tiällä kotona Savossa!. Veetillä vahvat suoritukset molemmissa ja poika paineli 6:ksi parhaana karsinnoista Semeihin? Oho! Tosin karsinnat käytiin kahdella matolla, joten ei aivan vrt kelpoiset, mutta nosti varmasti savolaiskollin itseluottamusta! Semissä kaikki 20 pojua samalla matolla ja poomseina Taebak ja 8. Todella hyvät suoritukset taas ja kovat pojot, jotka lopulta riitti hienosti 12:sta sijaan! Tavoite oli päästä karsinnoista eteenpäin ja se tavoite ylittyi hienosti (euroopan ränginnissä nyt 12 sija on kova juttu). Mausteeksi vielä Veeti voitti kovan kisaystävänsä Itävallan oman poijjan Savo Kovacevic:n, joka viime vuonna voitti Veetin Finnish ooppeneissa. Ja mikä tärkeintä, Ruotsin ykköspoju jäi myös taakse!

Eevi jäi harmillisesti omassa karsintaryhmässään kovista pisteistä huolimatta niiden ensimmäisten joukkoon, jotka eivät päässeet jatkoon? Harmillista….

Veevit saivat vielä maajoukkueen päävalkun Heikki Liukkosen viimehetken treeniä ennen parisarjan alkua. Veevien mennessä kohti kisapaikkaa kävikin ilmi; ettei karsintasarjaa olekaan vaan on heti Semi? Veevit siis lämppäs lämmityelyalueella vääriä Poomseja :( Prk!!

No eipä se suorituksissa näkyny, poomseina 6:n ja Kumgang, hienosti Semistä Finaaliin! Tosin järjestäjät/tuomarit ja laitteet ei oikein pelannu ja ns. virallista finalistien listaa ei saatu? Oltiin vähän ”löyhässä hirressä”. Tämmöstä häröilyä ollaan koettu ennenkin pienemmissä skapoissa mutten olisi uskonut että näin hyvin järjestetyissä kovissa skapoissa?

Finaalissa Kumgang uudestaan ja 8. Veeti saikin tehhä näissä kisoissa faverit poomseaan (Kumgang) sitten oikein urakalla =P no se kyllä menikin hyvin joka krt, joten ehkäpä kehitystä on tapahtunut ja siitä tuleekin lempipoomse, mitä Jippuli Veetin päähän kovasti koitti aikaisempina vuosina takoa.

Järjestäjillä pieni häröily vieläkin (tuas) ennen finaalia jatkui. Eivät saaneet päätettyä finaalin esiintymisjärjestystä, joten se arvottiin finaalimatolla kaikkien läsnä ollessa. Veevit sai hyvän esiintymisvuoron tehden finaalin viimeisenä parina.

Veevien jälkeen tietsikat ja järjestelmät sekoili (ylläri pylläri juu) näyttäen yleisölle Veevien voittaneen sarjan?? Täh! Siinä vaiheessa Suomen katsomassa jo porukat innostu! Tosin näytetyt kokonaispojot ei olleet parhaat, joten muiden maiden valkut hieman hermostui…. No hullua (Ari-Chagia) piettiin tuas jännityksessä, kun tuomarivalvoja syötti pisteet käsin järjestelmään. Veevit lopulta hienosti näissä skapoissa 8:s. Ja Europan tasolla siis sama rängin 8:n, joka on kyllä kova tulos. Heikin ja jojon Ville Lehtisen kanssa oli puhetta, että junnujen parisarja on osaanottajien tasoltaan näiden kisojen yksi kovimmista ellei kovin? Finaaleissa Veevien keskiarvo nousi yli 7:n pisteen eikä sekään riittänyt näissä kinkereissä mitskuille..

Sunnuntai ei onneksi venyny yhtä pitkäksi päiväksi, joten kerettiin syömään ajoissa. Huuskosten poppoo tuli meidän kanssa syöpöttelemään Milllenium tornin yhteydessä olevaan ravintola muailmaan (Huuskoset olivat minilomalla ja majoittuivat eri paikassa). Porukka alkoi jo olla tiukasta päivästä ja viikonlopusta vähän väsy ja lepoa vailla. Lähtö kentälle olisi jo 7:30 eli ei toivoa aamupalasta? Saatoimme Huuskoset ”ukkoporukassa” junalle ja päätimme tehdä pienen iltaköpöttelyn Tonavan vieressä. No mitä siellä tapahtui olisi sekin pienen jutun arvoinen se, mutta jääkööt tällä kertaa Kimin, Jepen ja minun reissuksi :)

Ps. Aamupala 3:lle oli melko tyyris lentokentällä! Veetin tuntevat voivat aavistella mitä poju aamulla söi ja Valtteri otti samat kuin iso veljensä. Kun iskä siten tuli perästä ja oli maksun vuoro niin pääsi pieni ”auts” ääni (Kihapin vastakohta?) ja myyjä alkoi nauramaan….. Opin tästä sen että elä ikinä laske lentokentällä muksuja itse tilaamaan mitä haluavat vaan mene itse edellä….

Nyt sitten vielä jännitellään pääseekö poju kisoihin, tämän hetkisellä rängin-sijoituksella vähän näyttää siltä että kallis syksy Ari-Chagille tulossa :)

Lähetetty kotoa samalla kun töllöstä tulee EM- futista….