Taekwondo - jalan ja käden tie

Taekwondo on Koreasta lähtöisin oleva kamppailulaji, joka tarjoaa haasteita sekä harrastus- että kilpailumielessä. Suomeen taekwondon toi vuonna 1979 korealainen taekwondomestari Dae Jin Hwang ja Kuopiossa lajia on harrastettu vuodesta 1987 lähtien.

Monipuolisena lajina taekwondo kehittää harrastajan kuntoa, voimaa, nopeutta, notkeutta ja koordinaatiota. Harjoitukset koostuvat monipuolisesti taekwondon eri osa-alueista sekä kuntoilusta. Harjoituksissa opetellaan mm. perustekniikoita, liikesarjoja, ottelua ja itsepuolustusta. Kilpailutoimintaa on liikesarjoissa ja ottelussa, joka on myös olympialaji. Junioreille järjestetään lisäksi erilaisia tekniikkakilpailuja.

Taekwondossa edetään vyöasteittain keltaisesta aina mustaan vyöhön saakka. Mustassa vyössäkin on useita asteita (1.-9. dan). Harjoittelun ja uusien vyöasteiden myötä tekniikoiden määrä lisääntyy ja ne myös monipuolistuvat. Fyysisten ominaisuuksien lisäksi taekwondo kasvattaa harrastajaa myös henkisesti, mikä näkyy mm. vahvana itseluottamuksena ja tasapainoisena elämänä.

Taekwondon harrastajan tie on pitkä ja lajista voi kehittyä vuosien harrastamisen myötä elämäntapa, jonka mukaan harrastaja elää elämänsä loppuun saakka.