Liikesarjojen PM-kilpailut 2015

PM:t (NORJAAN JA TAKAISIN…)

PM:t käätiin tänä vuonna Norjan Trondheimissa 31.1.2015 laavantaina. Heti alkajaisiksi kuultiin Ruottalaisten olevan kisoista ulkona? (ETU oli laittanu Ruottin väliaik. poikottiin heidän vissiin häröilleen jotain ITF:n kanssa ja joku herra oli siitä ottanu herneen nenäänsä ETU:ssa?) Tämä harmitti kovasti sillä Suomalaiselta urheilijalta oli nyt viety mahollisuus voittaa Ruottalainen!, Stana... Kisojen tärkein tehtävä…

No savolaisia lähti tällä kertaa ilmaveivoomaan 4 ylivilkasta kollia ja yksi hajamielinen peräänkahtoja.. Eli Severi (Serveri), Aapo (Apo), Teemu (Temu) ja Veeti (Veti/Kalle), ja Ari-Chagi. Teemu tuli Koivistoisille pe uamuna hyvissä ajoin, haettiin Uapo ja tankattiin aato (Aapo tsekkasi samalla että lähti oikea vyö mukkaan). Suunta kohti Lempyytä ja Serveriä hakemaan... Ajellessa soiteltiin, ei vastaa poju puhelimeen... Tätä poikaa ei kisat jännitä, oli vielä nukkumassa kun saavuttiin hakemaan |-O . (Serverillä on muuten monta koiraa ja se on opettanu ne tappelemaan, yksi koirista antoi mulle kuonoon heti ovella! Jos käytte kylässä niin suojat mukkaan....)

Hesassa aato parkkiin, lähtöselvitykset + tarkastukset ja koneeseen... Serverille eka lento, joten muut kertoi kaahutarinoita lentämisestä... Poika olikin melko kalpea koneen lähtiessä kiihdyttämään. Oslossa tapettiin aekoo ja syöpöteltiin, pitsaslaitsilla hinnat kohallaan...about 8e pala ja limu 4e. Oslosta Trodheimiin ja illasta Pojjat rupes puhumaan Norjassa olevan nätit maisemat vai tytöt vai mitähän ne pojjat tarkotti... ? Kovasti pyöri päät lentokentillä…

Scandic kisahotellina, uudehko hieno paekka missä taisikin kaikki kisamuat majailla. Oltiin hotellilla paikal. Aekoo joskus 8-jälkeen illalla (ovat meitä tunnin jälessä niin kuin svenssonitkin). Matka savosta kesti siis n. 12h. Lentosotkujen jälkeen osa joukkueesta saapui vielä myöhempään ja heillä unet jäi vähille. Jippuli olisi halunnut illalla vielä treenit, mutta tällä krt. joukkue oli liian hajallaan ja väsynyt.. Uamupala oli todella runsas, ja 9 maissa linja-aatoilla kisapaikalle.

Kisapaikalla 4 ottelualuetta matsaajille ja 2 esiintymispaikkaa veivaajille. Aikataalu saatiin vähän ennen alkua, mutta sekin muuttui useaan otteeseen ja kisat loppui usean tunnin myöhässä.. Mitallien jaon jälkeen n. 7-maissa illalla. Itse kisoissa järjestäjät + pisteenlaskijat ja joku tuomarikin Norjalainen?) häröilivät kunnolla... Norjahan on rikas ja sivistynyt mua (ja tytöt on poikien mielestä...), mutta pistelaskuissa ovat vielä 80-luvulla... lyijykynä, paperi ja excel taalukko. Taululle tulleita pisteitä saattoivat myöhemmin päivitellä ja sijoituksia muutella? Eihän sen näin pitäisi mennä... Luulet olevasi 6:s, sitten oletkin 8:s ja hmenna huomaat olet listalla 7:s? Joku järjestäjistä varmaan vieläkin laskee ja muuttaa järjestyksiä, vaikka porukka oottaa jo kentällä lentoa kotiin... No nämä kisat meni näin, tiedetään suhtautua oikein ensi kerralla, eikä oteta näitä kisoja vakavasti kun ei muutkaan ota… O:) .

Savolaisista kisat aloitti Serveri kadettipojissa pääsemällä hienosti karsinnasta finaaliin. Finaalissa Serveri sekoitti vahingossa esitettävien Poomseitten järjestyksen ja sai siitä hieman miinusta ollen lopulta 8:s. Hienot esitykset joka tapauksessa ja finaaliin pääsy oli ensimmäisissä ulkomaan kisoissa hieno suoritus!

Aapo aloitti junioripoikien karsinnan tekemällä kovat pohjat! Aapo on tehty kisaamaan, tällä poijjalla ei oo hermoja ollenkaan J Näin lyhyellä harjoitusajalla näin hyvät suoritukset! Teemu oli vuorossa karsinnan 3:ksi viimeisenä ja Veeti karsinnan viimeisenä. Pojjaat teki myös hyvät suoritukset ja tuomareiden ja pistelaskijoiden häröilyn jälkeen kaikki kolme oli finaalissa!

Finaalissa pojjat jatkoi hyviä suorituksia ja lopulta Aapo 6:s, Teemu 7:s ja Veeti 8:s. Jossakin vaiheessa häröily pistetaalukoissa jatkui ja sijoitukset saattoi hieman vaihdella, lopulliset sijoitukset taisi vielä sunnuntainakin elää.. Kova suoritus kuitenkin kaikilta 4:ltä kollilta, eka PM:t ja kaikki savolaiset finaaleissa! Ari-Chagi taisi olla se joka jännitti eniten? En osannut aavistaa, että kaikki ovat sarjoissaan 8:n parhaan joukossa! Aika mahtava tunne, vaikka poijjat oli lievästi itse pettyneitä kun mitallit jäi saamatta… Pojat arvostaa toivottavasti sijoitustaan myöhemmin… Tällaisilla harjoitusmäärillä mitä pojilla on ollut verrattuna muihin kokeneempiin kisaajiin niin olin kyllä iloisesti yllättynyt, jotakin on tehty oikein ja ovathan pojjat kyllä mahottoman lahjakkaita J

Ryhmässä tanskalaiset aloitti tekemällä poomset väärässä järjestyksessä? Mitään ei tapahtunut? Sanoin tästä tuomarivalvojalle joka sanoi muille, että tehkää tekin sitten väärässä järjestyksessä?!? Hö? Normisti väärästä poomsesta väh. 0,6 pojoa?! Näinhän Serverillekin kävi! No tämä tuomarilinja oli tällaista täällä, tästä olisi voinut nostaa ehkä metakan, mutta rehellisesti sanoen tanskan pojjat oli tällä krtaa parempia. Pojat tekivät oman osansa hienosti ja Islannin vuoro oli sitten. Islannin ryhmän vielä tehdessä katsoin jos järjestäjät eivät tätä nyt taas ala ryssimään niin pojjat on hoppeella, kollit oli mielestäni Islantilaisia selkeesti parempia. Ja näin kävikin, pojille hopeaa!

Lopuksi jännitettiin vielä Veevien koitosta. Eevi oli omassa sarjassaan sekä myös tyttöryhmässä saanut myös hoppeeta. Tässä vaiheessa Veetillä oli välillä ollut savolaista "vit..s" mieltä jo vaikka muille jakaa päivän tapahtumista. Eevin kanssa kerkäsivät treenata kisapaikalla vain pienen hetken, mutta tekivät suoritukset hyvin (nämä kaksi jos saisi treenata enemmän parisarjaa yhdessä niin tiedä mitä tulisi vai läskiksikö menisi? Pitäisi varmaan laittaa poika välillä Espooseen Huuskosille evakkoon!). Hienosti Veevit saivat pronssia parisarjasta! Tälläkin krtaa pisteitä välillä rukkasivat, eikä kukaan oikein tiennyt varmaksi missä mennään sijoitusten suhteen... 

Kisat loppu ja metallia kaalaan, päästiin lähtee hotellille syömään, häröilemään ja iltaa istumaan muun joukkueen kanssa.... Päivästä (pisteistä) riittikin juteltavaa? Sunnuntaina uamupalan jälkeen jonossa kentälle mars... Aamuvirkistys, onneksi kentälle oli vain n. 600m. Liput kouraan, tarkastukset (ja Veetin laukku tuas syyniin) koneeseen ja Osloa kohti.. Oslossa venattiin koneessa puoltuntia kentän auraksen takia... Lento meni hyvin ja eikun ajamaan Kuopion suuntaan. Ja ne pakolliset hampparit matkalla oli tuas kuulemma pakko saada, ei niin pientä tai suurta kisaa ettei hamppariaterioita syödä :-) Kisa kausi on avattu ja hienosti onkin! Tästä on hyvä jatkaa kohti uusia kommelluksia….

Written by Ari - Chagi